Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

CDI/ J.nr. 2007-6896

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 30. marts 2009

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 19. marts 2009 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 32 (SOU Alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfod (EL).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 32:

 

”Ministeren bedes i forlængelse af besvarelse på spørgsmål 7, 9 og 12 til L 114 redegøre for, hvilke vurderinger der ligger til grund for kompensation til kommunerne, de sociale nævn og Ankestyrelsen for de administrative og økonomiske konsekvenser af lovforslaget jf. bemærkningerne til lovforslaget, herunder antallet af sager, hvor der skal overvejes pålæg, antallet af sager, hvor der skal gives forældre- eller ungepålæg, og ressourceforbruget til behandling af og opfølgning på sagerne.”

 

 

Svar:

I forhold til at beskrive, hvilke vurderinger der ligger til grund for kompensationen til kommunerne, de sociale nævn og Ankestyrelsen henvises til tidligere besvarelser på spørgsmål 7, 9 og 12. Desuden gøres der rede for i bemærkningerne til lovforslaget, at både forældre- og ungepålæg kun skal benyttes, hvor betingelserne er opfyldt.

 

Det konkrete antal for anvendelse af forældre- og ungepålæg er vanskeligt at vurdere, men udgangspunktet for de økonomiske forhandlinger med kommunerne om kompensation tager udgangspunkt i, at der afsættes ressourcer til årligt 300 yderligere forældrepålæg samt anvendelse af ungepålæg i 300 tilfælde. Da de økonomiske forhandlinger fortsat pågår, er det ikke muligt nærmere at specificere ressourceforbruget ud over, hvad der fremgår af de økonomiske bemærkninger til lovforslaget.

 

 


 

Karen Jespersen

 

/ Birgitte Olesen