Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MBN/ J.nr. 2008-7560

Folketingets Socialudvalg

 

Dato: 17. marts 2009

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 26. februar 2009 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 7 (SOU L 114) stillet af Line Barfod (Enhedslisten).

 

­

 

Spørgsmål nr. 7:

 

”Kan ministeren redegøre for, hvordan lovforslagets ændring af forældrepålægget fra en kan-bestemmelse til en skal-bestemmelse stemmer overens med løfterne om afbureaukratisering på det sociale område?”

 

Svar:

 

Som jeg opfatter formålet med afbureaukratiseringsprojektet – som jeg i øvrigt hilser velkomment - handler det primært om at identificere unødvendige og overflødige regler eller proceskrav og afskaffe eller reducere disse med henblik på at begrænse det samlede antal regler og proceskrav.

 

Ændringen af bestemmelsen om forældrepålæg fra en kan- til en skal-bestemmelse medfører ikke flere regler eller proceskrav, men indebærer alene øget anvendelse af en allerede eksisterende regel. De proceskrav, der er forbundet med afgørelse om forældrepålæg, hænger tæt sammen med forældrenes retssikkerhed.

 

Kommunerne vil blive kompenseret for de administrative og økonomiske konsekvenser af den øgede anvendelse, jf. DUT-princippet.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Nina Eg Hansen