Socialudvalget 2008-09
L 117 Spørgsmål 3
Offentligt
652108_0001.png
652108_0002.png

Socialudvalget

Til:

Dato:

Velfærdsministeren6. marts 2009
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 117

Forslag til lov om ændring af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og lov om socialservice. (Præcisering af kommunalbestyrelsens ansvar, diæter, inhabilitet m.v.).Af velfærdsministeren (Karen Jespersen).

Spørgsmål 3

Kan ministeren redegøre for, hvorfor der er behov for at understregekommunalbestyrelsens ansvar for behandling af sager på det sociale område,herunder om ministeren ikke mener, at kommunerne i dag udviser ansvarlighed?

Spørgsmål 4

Vil ministeren redegøre for, hvilke typer personsager på det sociale område,ministeren forventer med fordel kan behandles i kommunalbestyrelse og medhvilken begrundelse?

Spørgsmål 5

Vil ministeren redegøre for om lovforslaget åbner mulighed for, atkommunalbestyrelsen kan behandle afgørelser om anbringelser truffet af Børn-og Ungeudvalget og om kommunalbestyrelsen i givet fald kan omgøre udvalgetsafgørelser?

Spørgsmål 6

Ministeren bedes kommentere Børne- og Kulturchefforeningens bekymring for,at forslaget kan flytte politisk fokus fra overordnet mål og kvalitet til konkretenkeltsagsbehandling, som hører fortiden til.

Spørgsmål 7

Vil minsteren redegøre for, om ministeren deler Retspolitisk Forenings kritiskebemærkninger til og bekymringer for retssikkerheden, som følger af lovforslaget?
1/2
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Özlem Sara Cekic (SF).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Erling Bonnesenformand.
1/2