Erhvervsudvalget 2008-09
L 120 Bilag 13
Offentligt
669451_0001.png
669451_0002.png
Ændringsforslag stillet den {Fremsat}
ÆndringsforslagtilLov om ændring af lov om finansiel virksomhed og forskellige andre love(Videregivelse af kundeoplysninger, outsourcing, oprettelse af andelsklasser og ændringer i hvid-vaskloven m.v.)
Aføkonomi- og erhvervsministeren,tiltrådt af XXX:Til § 11)I den undernr. 23foreslåede affattelse af§ 333 a, stk. 2, nr. 3,indsættes efter »Realkreditfor-eningen«: »i forening eller hver for sig«.[Udvidelse af indstillingskompetencen]2)I den undernr. 27foreslåede affattelse af§ 345, stk. 1, nr. 6,indsættes efter »forening«: »ellerhver for sig«.[Udvidelse af indstillingskompetencen]Til § 23)I den undernr. 7foreslåede affattelse af§ 84, stk. 1, nr. 8,indsættes efter »forening«: »eller hverfor sig«.[Udvidelse af indstillingskompetencen]
BemærkningerTil nr. 1Ændringen medfører, at medlemmet for realkreditinstitutterne kan indstilles af Realkreditrådet ogRealkreditforeningen i forening, eller at Realkreditrådet og Realkreditforeningen kan indstille etmedlem hver, hvorefter økonomi- og erhvervsministeren udpeger medlemmet.
Nordea Bank Danmark A/S og Realkredit Danmark A/S er trådt ud af Realkreditrådet med virkningfra 1. januar 2009 og har dannet Realkreditforeningen. Da Realkreditforeningen repræsenterer kre-ditinstitutter, der dækker 44 pct. af markedet, er det hensigtsmæssigt, at de sammen med Realkre-ditrådet indstiller et medlem til Penge- og Pensionspanelet. I tilfælde af at Realkreditrådet og Real-kreditforeningen ikke kan blive enige om at udpege et medlem i fællesskab, sikrer ændringen, atforeningerne hver for sig kan indstille et medlem, således at økonomi- og erhvervsministeren kanudpege et medlem og pladsen ikke står tom.Til nr. 2Ændringen medfører, at repræsentanten for realkreditinstitutterne kan indstilles af Realkreditrådetog Realkreditforeningen i forening, eller at Realkreditrådet og Realkreditforeningen kan indstille enrepræsentant hver, hvorefter økonomi- og erhvervsministeren udpeger medlemmet.Nordea Bank Danmark A/S og Realkredit Danmark A/S er trådt ud af Realkreditrådet med virkningfra 1. januar 2009 og har dannet Realkreditforeningen. Da Realkreditforeningen repræsenterer kre-ditinstitutter, der dækker 44 pct. af markedet, er det hensigtsmæssigt, at de sammen med Realkre-ditrådet indstiller et medlem til Det Finansielle Virksomhedsråd. I tilfælde af at Realkreditrådet ogRealkreditforeningen ikke kan blive enige om at udpege et medlem i fællesskab, sikrer ændringen,at foreningerne hver for sig kan indstille et medlem, således at økonomi- og erhvervsministeren kanudpege et medlem og pladsen ikke står tom.Til nr. 3Ændringen medfører, at repræsentanten for realkreditinstitutterne kan indstilles af Realkreditrådetog Realkreditforeningen i forening, eller at Realkreditrådet og Realkreditforeningen kan indstille enrepræsentant hver, hvorefter økonomi- og erhvervsministeren udpeger medlemmet.Nordea Bank Danmark A/S og Realkredit Danmark A/S er trådt ud af Realkreditrådet med virkningfra 1. januar 2009 og har dannet Realkreditforeningen. Da Realkreditforeningen repræsenterer kre-ditinstitutter, der dækker 44 pct. af markedet, er det hensigtsmæssigt, at de sammen med Realkre-ditrådet indstiller et medlem til Fondsrådet. I tilfælde af at Realkreditrådet og Realkreditforeningenikke kan blive enige om at udpege et medlem i fællesskab, sikrer ændringen, at foreningerne hverfor sig kan indstille et medlem, således at økonomi- og erhvervsministeren kan udpege et medlemog pladsen ikke står tom.