ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

20. marts 2009

 

 

Besvarelse af spørgsmål 12 ad L 120 stillet af Erhvervsudvalget den 3. marts 2009 efter ønske fra Jesper Petersen (SF).    

 

Spørgsmål 12:

Ved lov nr. 98 af 10.2.2009 er der sket en betydelig udvidelse af antallet af selskaber m.v., hvis aktier nu bliver omfattet af ABL § 19 (investeringsselskaber). Hvorledes indberetter disse selskaber til SKAT, at aktierne i de pågældende selskaber nu er omfattet af ABL § 19 med den deraf følgende ændrede beskatning til lagerprincippet?

 

Svar:

Jeg har fra Skatteministeriet modtaget følgende udtalelse, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Udbytte fra investeringsselskaber skal indberettes til SKAT som al anden udlodning/udbytte, ligesom kursværdien ved indkomstårets udløb skal indberettes. Værdistigningen i sig selv indberettes derimod ikke. Indberetningen skal foretages om både person- og selskabsmodtagere.

 

Indeholdelse af udbytteskat i den finansielle sektor og indberetning til SKAT sker efter de samme regler som for investeringsforeninger via et særligt skattemæssigt klassifikationsregelsæt. Regelsættet styrer, om udlodningen/udbyttet stammer fra en investeringsforening, herunder hvilken type (minimumsudloddende, akkumulerende skattepligtig m.v.) eller om udlodningen/udbyttet stammer fra et investeringsselskab efter ABL § 19.

 

Klassifikationen foretages gennem Værdipapircentralen og er nødvendig for, at udbytteadministrationen m.v. i den finansielle sektor og i SKAT skal kunne indeholde, indberette og forprinte udlodningen korrekt på modtagernes selvangivelse.”

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk