ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

31. marts 2009

 

Besvarelse af spørgsmål 15 ad L 120 stillet af Erhvervsudvalget den 5. marts 2009.    

 

Spørgsmål :

Forbrugerrådet har i en supplerende mail af 12/1‑09 tilkendegivet, at rådet ikke støtter, at Realkreditforeningen får selvstændig repræsentation i panelet og de to råd. Ministeren bedes kommentere Forbrugerrådets vurdering af konkurrencen på realkreditmarkedet.

 

Svar:

Forbrugerrådet påpeger i deres supplerende høringssvar, at konkurrencen, som rådet finder allerede er svag på det finansielle område, vil blive svækket, såfremt Realkreditforeningen får en selvstændig repræsentation i Det Finansielle Virksomhedsråd, Fondsrådet og Penge- og Pensionspanelet.

 

Jeg skal hertil bemærke, at der med lovforslaget ikke er lagt op til, at Realkreditforeningen får en selvstændig repræsentation i rådene og panelet, idet at der i lovforslaget foreslås, at Realkreditrådet og Realkreditforening skal indstille et medlem i forening.

 

Jeg deler ikke opfattelsen af, at der skulle være en sammenhæng mellem konkurrencen på det finansielle område og de finansielle brancheorganisationers repræsentation i Det Finansielle Virksomhedsråd, Fondsrådet og Penge- og Pensionspanelet.

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk