ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

20. marts 2009

 

Besvarelse af spørgsmål 9 ad L 120 stillet af Erhvervsudvalget den 3. marts 2009 efter ønske fra Jesper Petersen (SF).    

 

Spørgsmål 9:

Synes regeringen det er rimeligt, at ganske kort tid før en omfattende ændring af Aktieavancebeskatningslovens (ABL) § 19 om investeringsselskaber vedtages (ved lov nr. 98 af 10.2.2009), så fremsættes et nyt forslag til ændring af ABL § 19?

 

Svar:

Jeg har fra Skatteministeriet modtaget følgende udtalelse, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Ved nærværende lovforslag foreslås det, at investeringsforeninger skal have adgang til at etablere andelsklasser. Formålet hermed er at give den danske investeringsforeningsbranche muligheder for produktudvikling og at sikre, at danske foreninger er konkurrencedygtige i forhold til andre europæiske investeringsinstitutter på de europæiske markeder.

En vigtig forudsætning for, at investeringsforeningerne også rent faktisk vil etablere andelsklasser, er, at der eksisterer en skattemæssig ramme, der på fornuftig vis kan håndtere investeringsforeninger med andelsklasser. Rent skattemæssigt kan investeringsforeninger med andelsklasser kun fungere på en administrerbar måde, hvis medlemmerne er undergivet en lagerbeskatning. Det vil sige, at investeringsforeninger med andelsklasser skal omfattes af aktieavancebeskatningslovens § 19.

Dette er baggrunden for, at nærværende lovforslag indeholder en ændring af aktieavancebeskatningslovens § 19. Det forhold, at der kort forinden er gennemført en større ændring af aktieavancebeskatningslovens § 19, bør ikke hindre, at der kort efter gennemføres en ny ændring af bestemmelsen, som er rettet mod en anden kreds, og som er nødvendig for at understøtte en ønsket udvikling inden for investeringsforeningsbranchen.”

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk