Om Dobbeltbeskatningens konsekvenser

 

Vedr. Lov nr. 85 af 20. februar 2008

Under 1. behandling af ovenstående lov (30. november 2007) blev der fra Folketingets talerstol fremsat følgende udtalelser:

...... som netop sikrer en passende mulighed for at kunne tilrette sig efter de nye regler. (V)

......... at de mennesker, der kan risikere at komme i klemme i forbindelse med en eventuel opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomsterne, er vi selvfølgelig indstillet på at tage hensyn til, og vi vil tage de fornødne forholdsregler, så folk, der har lavet en speciel ordning, planlagt deres liv på en bestemt måde, ikke bliver fanget i, at vi opsiger dobbeltbeskatningsaftalerne. (S)

I Dansk Folkeparti har vi heller ingen intentioner om at komme til at ramme eller trække tæppet væk under folk,.......og som har handlet i tillid til de eksisterende regler.(DF)

....... så vi ikke er unødig firkantede i forhold til de personer, der lige nu er i gang med at rykke teltpælene op. (SF)

Det, der har bekymret os i Det Konservative Folkeparti i den her sammenhæng, er naturligvis, om vi nu også får sikret, at der ikke er mennesker, der har disponeret i forhold til at bosætte sig i de lande og få pensioner derfra, og som vi stiller urimeligt, når eller hvis aftalerne skal ophæves. (KF)

De bebudede ændringsforslag, der skal sikre, at der ikke er nogen, der kommer i klemme i overgangsperioden, ser fornuftige ud. (RV)