Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 125 - Forslag til Lov om ændring af lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien.

 

Hermed sendes svar på henvendelse af 22. februar 2009 fra Lars Myrup Stender (L 125 – bilag 11).

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Ivar Nordland


Lars Myrup Stender har den 22. februar 2009 rettet henvendelse til Skatteudvalget.

Henvendelsen angår ikke lovforslag L 125, men overgangsreglerne i lov nr. 85 af 20. februar 2008, for så vidt angår dobbeltbeskatningsoverenskomsten med Frankrig.

Lars Myrup Stender redegør for, hvorledes han og hans hustru gennem mange år har haft planer om at flytte til Frankrig, hvor de selv har bygget et hus.

Han gik som 60-årig på efterløn 1. april 2007, hvorefter han rejste til Frankrig i ”forvejen”, idet hans hustru skulle følge efter, når hun fyldte 60 år og deres ejendom i Danmark var solgt. Efter at have tilbragt en stor del af 2007 i Frankrig, meldte han flytning ved Folkeregistret inden 28. november 2007.

Han redegør derefter detaljeret for sine problemer med at blive enig med SKAT, om han er hjemmehørende i Frankrig eller i Danmark. Det har betydning for, om han er omfattet af overgangsreglerne i lov nr. 85 af 20. februar 2008.

Han spørger, om jeg fastholder, at han ikke opfylder kravene om at være flyttet inden en bestemt dato, fordi han er gift og hans hustru opholder sig i Danmark.

 

Jeg vil hertil svare, at jeg ikke kan gå ind i afgørelsen af konkrete skattesager. Hvis Lars Myrup Stender ikke er enig i SKAT’s afgørelse, kan han klage på sædvanlig måde.