-----Oprindelig meddelelse-----

Fra: vivian holm [mailto:[email protected]]

Sendt: 22. februar 2009 04:43

Til: Liza Christensen

Emne: vedr. lov 125 dobbeltbeskatningsoverenskomster

 

Venligst omdelig til skatteudvalgets medlemmer, stedfortraedere samt skatteministeren.

 

 

 

Vi har tidligere sendt mail til partiernes skattepolitiske ordfoerere, men kun opnaaet svar fra venstres ordfoerer. Denne mail blev afsendt i november 2008, altsaa foer der opstod problemer og hvor regeringen p.g.a. disse, oensker at fremsaette aendringer, der bl.a. tilgodeser franske pensionister i Danmark, men ikke danske pensionister i Frankrig. Vi mener ikke, man kan have 2 ikrafttraedelsesdatoer henholdsvis som bosiddende dansk pensionist i Frankrig, der skal du oppebaerer pension foer den 310108, kontra fransk pensionist i Danmark, hvor du skal oppebaere pension inden den 311208.I dansk lovgivning er det vel ikke normalt, at en lov traeder i kraft pr. 010109, men er gaeldende for nogle faa personer fra den 310108. Saadan en lovgivning ville aldrig kunne lade sig goere i faerdselsloven eller straffeloven. Datoen skal vaere ens, og derfor oensker vi, at den 310108 aendres til den 311208.

Vi vil derfor opfordre partiernes skatteordfoerere  til, at gennemtaenke tilslutningen til regeringens nye lovforslag. Taenk paa de formentlig faa danske familier det drejer sig om, men som pludselig faar en ganske stor skattestigning. Vi er for flere aar siden flyttet, for vores vedk. for 5 aar siden i god tro til den davaerende dobbeltbeskatningsaftale, men med et pennestroeg bliver ens oekonomi revet vaek under en. For vores vedk. med 2 tjenestemandspensioner og en mindre ratepension er det vel til at forstaar, at vi ikke er rejst for at komme i skattely.

Tidl. svar paa dette spoergsmaal stillet til skatteministeriet har vaeret, at det var svaerere for en pensionist at omstille sig til nye skatte og bopaelsaendringer. Vi vil mene, at det er svaerere for os, der er paa vej ind i pensionist tilvaerelsen efter den 310108, da vi formentlig har en noget lavere pension, der nu skal beskattes efter danske og maaske ogsaa franske regler.

Det at flytte til Frankrig kraever laengere tids planlaegning, at flytte vaek fra familie, venner, samt toer sige sit gode job op foer pensionist tilvaerelsen, er ikke noget man goer fra den ene dag til den anden. Alt bliver solgt i Danmark, saa man kan faa tilvaerelsen i Frankrig til at haenge sammen og ser frem til pensionsudbetalingen, som saa pludselig bliver vaesentlig lavere, da man i lovforslaget glemmer den persongruppe, der er flyttet, men ikke var paabegyndt pensionsudbetaling inden den 310108.

Vi vil haabe Danmark hurtigst muligt vil sammenarbejde med Frankrig om, at faa en ny dobbeltbeskatningsaftale gennemfoert, saa dem der i god tro er flyttet for flere aar siden, kan faa en god pensionisttilvaerelse.

 

NB. Det er foerste gang min hustru har oensket sig aeldre end hun er.

 

m.v.h.

 

Leif Tagesen og Vivian Holm

Entrecasteaux

France

 

 

 

      Trænger du til at se det store billede? Kelkoo giver dig gode tilbud på LCD TV! Se her http://dk.yahoo.com/r/pat/lcd

 

****************************************************************************

Denne mail er blevet scannet af http://www.virus112.com

****************************************************************************