Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MDA/ J.nr. 2008-3698

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 3. april 2009

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 25. marts 2009 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 11 (Ad L 136). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra René Skau Björnsson (S).

 

­

 

Spørgsmål nr. 11:

 

”Hvorledes vil regeringen undgå, at lovforslaget tværtimod øger rekrutteringsvanskelighederne på andre områder, f.eks. servicelovens § 41 (børn med handicap) og personer (børn og voksne) i respiratorbehandling, fordi disse områder bliver mindre konkurrencedygtige, når løn- og ansættelsesforhold alene forbedres for de handicaphjælpere, der arbejder hos borgere med hjælp efter servicelovens §§ 95 og 96?”

 

 

 

Svar:

 

Hensigten med forslaget er at forbedre hjælpernes lønvilkår, så man som borger får nemmere ved at rekruttere og fastholde de nødvendige hjælpere til at varetage hjælpen. Under henvisning til besvarelse af spørgsmål 2 og 10 er det dog vigtigt at understrege, at hjælp efter servicelovens § 41 og hjælp i form af BPA har forskellige formål.

 

Det er ikke muligt at sikre sig imod, at det på andre områder bliver sværere at rekruttere de nødvendige hjælpere, da rekrutteringsvanskeligheder bl.a. også i høj grad afhænger af den generelle konjunkturudvikling.

 

Det må dog understreges, at hensigten med forslaget ikke er at udhule udbudet af arbejdskraft i forhold til servicelovens § 41 eller mere generelt i forhold til den kommunale servicesektor.

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann