Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

CAP/ J.nr. 2008-3698

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 3. april 2009

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 25. marts 2009 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 23 (Ad L 136). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra René Skau Björnsson (S).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 23:

 

”Hvad er ministerens begrundelse for at udmåling af hjælp skal ske efter overenskomsten for sammenlignelige grupper, når der faktisk findes mindst én overenskomst for handicaphjælpere?”

 

 

Svar:

 

Med L 136 foreslås en hjemmel til at fastsætte nærmere regler om udmålingen af det økonomiske tilskud til ansættelse af hjælpere til BPA, så det sikres, at kommunalbestyrelsen skal tage højde for en række af de centrale elementer, der indgår i hjælpernes løn og herunder tids- og stedbestemte tillæg, andre tillæg, løn under sygdom og i forbindelse med barns sygdom, arbejdsmarkedspension - foruden de elementer, der følger af anden lovgivning og herunder, at der udmåles til ferie og feriegodtgørelse, ATP, bidrag til barselsfond mv.

 

Med forslaget fastsættes med andre ord en samlet og mere rummelig ramme for udmålingen til løn. I overensstemmelse med den danske model vil det herefter være op til arbejdsmarkedets parter at aftale, hvordan denne samlede ramme skal omsættes i løn mv. for de enkelte hjælpere.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann