Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MDA/ J.nr. 2008-3698

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

Dato: 1. april 2009

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 20. marts 2009 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 3 (Ad L 136). Spørgsmålet er stillet efter ønske af Lone Dybkjær (RV).

­

 

Spørgsmål nr. 3:

 

”Vil ministeren anmode ministeren for sundhed og forebyggelse om at fremsætte lovforslag, der sikrer, at løn- og ansættelsesvilkårene bliver de samme for handikaphjælpere indenfor sundhedsområdet, f.eks. til de personer, der har behov for assistance i forbindelse med respirator?”

 

Svar:

 

Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse oplyst følgende, som jeg vil henholde mig til:

 

”I forbindelse med behandling af L 154 har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse afgivet bidrag til besvarelse af spørgsmål. I den forbindelse oplyste Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse bl.a., at sygehusbehandling – såvel på sygehuset som i patientens hjem – ydes af regionen efter sundhedsloven. Derimod ydes praktisk og personlig hjælp og pleje til personen udenfor sygehuset af kommunen efter serviceloven. Ministeriet oplyste videre, at ministeriet ikke finder det hensigtsmæssigt at lade sygehusbehandling i patientens hjem ske efter servicelovens regler om hjælperordninger, idet dette vil betyde, at sygehusbehandling i så fald ydes efter forskellige regler afhængig af, om patienten behandles i eget hjem eller på sygehus. Ministeriet henholder sig til de tidligere besvarelser med den bemærkning, at indsættelse af regler i sundhedsloven om særlige løn- og ansættelsesvilkår for personer, der foretager sygehusbehandling i patientens hjem, for at sikre ensartning med reglerne efter serviceloven, heller ikke vil være i overensstemmelse med ovenstående ønske om ens regler for så vidt angår sygehusbehandling på sygehus og i patientens hjem.”

 

PÃ¥ den baggrund foretager jeg mig ikke yderligere.

 

Karen Jespersen

 

/Morten Starch Lauritsen Â