Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

                                                                                                                                03-04-2009

I forbindelse med behandlingen af (L 144) Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Tilsynet med undervisningen m.v. og optagelse i dagtilbud af børn på mindst 2 år og 6 måneder) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 19. marts 2009 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 6:

”Hvad er begrundelsen for, at bestemmelsen i det foreslåede § 9 b, stk. 3, jf. lovforslagets § 1, nr. 2, om, at den eller de valgte tilsynsførende senest ved tiltrædelse som tilsynsførende skal være certificeret, først har virkning for tilsynsførende, der vælges den 1. august 2012 eller senere?”

 

Svar:

Baggrunden for forslaget om virkning fra den 1. august 2012 er et ønske om at give nuværende tilsynsførende, der gerne vil fortsætte, og personer, der ønsker at blive tilsynsførende, mulighed for at tilmelde sig de kommende kortere kursusforløb og dermed kvalificere sig til at blive certificeret på tidspunkter, der passer den enkelte.

 

Dette udelukker ikke, at en tilsynsførende kan certificeres før dette tidspunkt. Det er alene kravet om, at den tilsynsførende skal være certificeret senest ved sin tiltrædelse som tilsynsførende, der foreslås først at få virkning for tilsynsførende, der vælges den 1. august 2012 eller senere.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder