Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

tha/ J.nr. 2008-6689

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 6. november 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 28. oktober 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 6 (Ad L 15) stillet efter ønske fra René Skau Björnsson (S).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 6:

 

”Vil ministeren redegøre for om det er foreneligt med "konsekvenser af indgribende karakter", at konsekvenserne optræder med skiftende intensitet?”

 

 

Svar:

 

Det skal understreges, at der i hver enkelt sag skal foretages en konkret og individuel vurdering af, om funktionsnedsættelsen har et sådant omfang, at der kan siges at foreligge konsekvenser af indgribende karakter i den daglige tilværelse. Dette gælder også i de tilfælde, hvor der er udsving i helbredstilstanden.

 

I forlængelse heraf skal jeg gøre opmærksom på, at det allerede fremgår af den nugældende vejledning under afsnittet ”daglige håndsrækninger”, at der kan ydes dækning af merudgifterne ved at have hjælp til forskellige former for aflastning og praktisk hjælp, f.eks. i forbindelse med udsving i helbredstilstanden, ved behandling etc.

 

Det vil indgå i overvejelserne ved udarbejdelsen af den kommende vejledning, om ovenstående afsnit mere hensigtsmæssigt kan placeres i forbindelse med den generelle omtale af personkredsen.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann