20. marts 2009
jkn/tilskudspulje

 

Folketingets Boligudvalg

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

 

 

Tilskudspulje til renoverings- og bygningsarbejder og energibesparende materialer

Dansk Energi Brancheforening, DEBRA, byder tilskudspuljen velkommen, og er sikker på, at puljen vil medvirke til igangsættelse af mange gode energibesparende projekter hos boligejerne.

Desværre medfører de opstillede vilkår for tilskud til energibesparende olie- og gaskedler, at kun et ganske begrænset antal olie- og gaskedler kan få tilskud.
Det kan betyde, at boligejerne kommer i den situation, at den mest egnede kedel til det konkrete hus ikke kan vælges, hvis der skal opnås tilskud. Samtidig vil VVS-installatøren måske skulle installere en kedeltype, han ikke kender.
I praksis giver det risiko for, at resultatet ikke bliver det energimæssigt optimale.

Over for Byggestyrelsen har DEBRA påpeget og vist, at energikravene kan justeres, så boligejerne får et noget større udvalg af produkter, uden at det får betydning for den faktiske energieffektivitet i boligen.

Vi håber via denne henvendelse at få forståelse for en justering af de nuværende vilkår for tilskud til olie- og gaskedler.

 

 

 

 

 

 

 


Enslydende brev er sendt til Erhvervs- og Økonomiministeren og Folketingets Erhvevsudvalg
Kopi: Byggestyrelsen

 

Dansk Energi Brancheforening- DEBRA- er en interesseorganisation for 125 leverandører af udstyr og service til olie-, naturgas- og biobrændselsbaserede energianlæg.
DEBRA’s medlemsvirksomheder dækker størsteparten af det danske marked for kedler og brændere og tilhørende serviceydelser i forbindelse med individuelle opvarmningsanlæg.
Nærmere oplysninger om DEBRA kan findes på www.energibranchen.dk .