Hobro 23.03.09

Vedr.   Tirsdag den 24. marts 2009  pkt. 14)    1. behandling af lovforslag nr. L 166:

Forslag til lov om statstilskud til renoverings- og bygningsarbejder og energibesparende materialer i helårsboliger.

 

Jeg vil bede Dem til stilling til følgende:

 

-          Renoveringspuljen vil yde tilskud til Olie/ Gas fyr samt Varmepumper.   

 

Jeg vil gerne foreslÃ¥ at der ydes tilskud til Biobrændsels anlæg som i modsætning til fossile brændsler  er CO2 neutral  og Vedvarende Energi.

Med Biobrændsels anlæg mener jeg træpille/ træflis – Fyr, samt Træpilleovne.

 

Skal CO2 udslippet  reduceres lad os benytte danske VE – rÃ¥stoffer  , træpiller og træflis.

Brugen af fossile brændsler kan reduceres og  mÃ¥lsætningerne til CO2 og VE  kan nÃ¥s.  ( 20 pct. i 2011)

 

Moderne Biobrændsels anlæg fungere i dag fuldautomatiske, med meget høje virkningsgrader.

Træpille anlæg  har desuden et meget begrænset  udslip af partikler.

 

Derfor skal der ydes tilskud til Biobrændsels fyr  og ovne , naturligvis med  krav til deres virkningsgrad , emission osv.

 

Med venlig hilsen

Benjamin Jensen

Lupinvej 1a,

9500 Hobro

 

 

-          Herunder følger et par citater som er hørt fra de forskellige partier:

Danmark skal være et foregangsland når det kommer til at reducere CO2-udledningen. Vi skal gå forrest i internationale forhandlinger for at nå ambitiøse fælles mål. Herhjemme betyder den nye energiaftale, at vi fremover udbygger med vedvarende energi i et historisk højt tempo. Og at vi fremover skal blive endnu bedre til at spare på energien.Vi ønsker, at Danmark på langt sigt skal være selvforsynende med vedvarende energi. Derfor vil vi fordoble andelen af vedvarende energi, så vi når op på mindst 30 procent i 2025. Og vi vil sikre, at Danmark er ét af de lande, der udnytter energien bedst og mest effektivt.

• Aftalen har til formål at nedbringe Danmarks afhængighed af fossile brændsler, kul, olie og gas.

 

• VE-andelen målt i forhold til bruttoenergiforbruget skal udgøre 20 pct. 2011.

 

 

I de kommende årtier står vi overfor to altoverskyggende klima- og energipolitiske udfordringer:

· Globale klimaforandringer. Forbruget af fossile brændsler som olie, gas og kul er langt den største kilde til udledning af drivhusgasser. FN’s klimapanel fastslår, at menneskelig aktivitet har haft en betydelig indvirkning på klimaet gennem de sidste årtier. Samtidig forventer det Internationale Energiagentur, at verdens energiforbrug vil vokse med mindst 50 procent frem til 2030, hvis vi ikke ændrer politik. Et svar på klimaudfordringerne er således uløseligt forbundet med at nedbringe vores globale udledning af klimagasser gennem en reduceret anvendelse af fossile brændsler.

· Fremtidens forsyningssikkerhed. Den globale olie- og gasproduktion bliver i stigende grad koncentreret i få og desværre ofte politisk ustabile lande og regioner. Dermed stiger verdens økonomiske afhængighed af disse lande. Afhængigheden af én leverandør og én energiform kan gøre os sårbare i fremtiden. Energipolitik og sikkerhedspolitik kan ikke adskilles. I Danmark er vi i dag i en gunstig position, når det gælder forsyning af olie og gas. Men en dag slipper olien op. Og den situation skal vi forberede os på allerede nu.