Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2008-09
L 174 Spørgsmål 19
Offentligt
681177_0001.png

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik

Til:

Dato:

Integrationsministeren11. maj 2009
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 174

Forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Skærpelse af udvisningsreglerne og reglerne omindrejseforbud, udelukkelse m.v. af udlændinge opført på FN’s og EU’s sanktionslister m.v.).Af integrationsministeren (Birthe Rønn Hornbech).

Spørgsmål 19

I forlængelse af svaret på spørgsmål 16 og 17 bedes ministeren redegøre for,hvorvidt inddragelsen af straffelovens § 244 i den særlige udvisningsadgang vilpåvirke anvendelsen af proportionalitetsprincippet. Der tænkes især på, omproportionalitetsprincippet skal vurderes ud fra den omstændighed, at lovgivereksplicit ønsker, at der skal kunne finde udvisning sted på baggrund affængselsstraf for overtrædelse af § 244.

Spørgsmål 20

Ministeren bedes vurdere, om hun er enig i, at det kan være en muligkonsekvens af lovforslaget, at der i praksis ikke vil ske udvisninger afudlændinge med ophold i Danmark i mere end 5 år, som dømmes forovertrædelse af straffelovens § 244, fordi dette vil være i strid medproportionalitetsprincippet.
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Meta Fuglsang (SF).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Karen Jespersenformand.
1/2