Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
L 181 Bilag 15
Offentligt
686718_0001.png
686718_0002.png
Ændringsforslagtil 2. behandling afForslagtilLov om bæredygtige biobrændstoffer(Implementeringsnote og præcisering af biobrændstoffers bæredygtighed)
ÆndringsforslagAfklima- og energiministeren,tiltrådt af<>:
Til lovforslagets titel1)Note 1 affattes således:»Loven gennemfører dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/29/EF om fremme afanvendelsen af energi fra vedvarende energikilder og om ændring og senere ophævelse af direktiv2001/77/EF og 2003/30/EF«[Præcisering af implementeringsnote.]Til § 32)Stk. 5, nr. 2 affattes således:»mangel på bæredygtige biobrændstoffer eller«.[Præcisering af, at der skal være tale om mangel på bæredygtige biobrændstoffer]
BemærkningerTil nr. 1Med ændringsforslaget præciseres implementeringsnoten. Lovforslaget implementerer dele afVE-direktivet og med ændringsforslaget fastslås VE-direktivets endelige titel og nummer efter detblev endeligt vedtaget den 23. april 2009. VE-direktivet er endnu ikke blevet offentliggjort i EU-Tidende, hvorfor der ikke er indsat henvisning til i hvilket nummer og på hvilken side i EU-TidendeVE-direktivet er offentliggjort.
Til nr. 2Med ændringsforslaget foreslås det præciseret, at de biobrændstoffer, der er tale om i § 3, stk. 5,nr. 2, skal være bæredygtige biobrændstoffer. Det er således ikke blot biobrændstoffer i generelforstand, som kan være et hensyn, klima- og energiministeren kan lægge vægt på, ved fastsættelseaf en anden biobrændstofandel, der ikke overstiger 5,75 pct. Der skal efter ændringsforslaget væretale om en mangel på bæredygtige biobrændstoffer, før hensynet i stk. 5, nr. 2, kan komme i be-tragtning.Begrebet »bæredygtige biobrændstoffer« er ikke defineret i lovforslaget, men det, der tænkes påmed formuleringen af ændringsforslaget, er biobrændstoffer, der overholder krav til biobrændstof-fers bæredygtighed fastsat i medfør af § 4, og kun disse biobrændstoffer. Det er således efter æn-dringsforslaget alene en mangel på biobrændstoffer, der overholder krav til biobrændstoffers bære-dygtighed fastsat i medfør af § 4, som kan være et hensyn, klima- og energiministeren kan læggevægt på, ved fastsættelse af en anden biobrændstofandel, der ikke overstiger 5,75 pct.Som det fremgår af bemærkningerne til § 4, har ministeren hjemmel til at udstede regler, der im-plementerer VE-direktivets krav til biobrændstoffers bæredygtighed, fastlagt i direktivets artikler 17og 19. Når det i ændringsforslaget præciseres, at der skal være tale om en mangel på bæredygtigebiobrændstoffer, vil der reelt, når reglerne om biobrændstoffers bæredygtighed er udstedt i medføraf § 4, være tale om biobrændstoffer, som overholder kravene til bæredygtighed i VE-direktivetsartikler 17 og 19.