Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
L 181
Offentligt
677552_0001.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ. nr.
4. maj 2009
Energipolitisk Udvalg har i brev af 23. april 2009 stillet mig følgende spørgsmål vedrørende L 181, somjeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 9:

” Vil ministeren medgive, at brugen af værdiladet udtryk som "CO2-neutral" og "delvis CO2-neutral" kangive anledning til misforståelser i forhold til en objektiv oplysning af borgerne, samt i forhold til selska-bernes fremtidige markedsføring af biobrændstoffer?”

Svar:

De samlede CO2-udledninger, som en virksomhed giver anledning til, afhænger af et kompliceret sam-spil mellem virksomheden og det omkringliggende samfund, hvori der blandt indgår virksomhedensenergiforbrug, indkøb, produkter, lokalisering mv. Derfor er begreberne ”CO2-neutralitet” eller ”delvistCO2-neutralitet” komplicerede at definere præcist med mindre de anvendes i en afgrænset og veldefine-ret sammenhæng. Jeg er derfor i princippet enig i, at disse udtryk kan give anledning til misforståelser,med mindre sammenhængen er fastlagt.For så vidt angår biobrændstoffer, har EU-kommissionen fastlagt bæredygtighedskriterier, som inde-holder en metode til fastlæggelse af det samlede CO2-udslip forbundet med anvendelsen afbiobrændstoffer, og jeg håber derfor, at de virksomheder, der anvender biobrændstoffer, lægger dennemetode til grund for de informationer, som formidles i markedsføringen.
Med venlig hilsen
Connie Hedegaard
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København K
Tlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk