Skatteudvalget 2008-09
L 199 Bilag 45
Offentligt
688027_0001.png
688027_0002.png
J.nr. 2009-311-0028Dato: 19. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 199 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige andrelove (Beskatning af personalegoder, befordringsfradrag, gavefradrag, dag-plejefradrag og rejsefradrag m.v.).Hermed sendes kommentar til henvendelse af 15. maj 2009 fra Centralor-ganisationernes Fællesudvalg og Kommunale Tjenestemænd og Overens-komstansatte (L 199- bilag 39).
Kristian Jensen/ Birgitte Christensen
Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) og Kommunale Tjenestemænd og Overens-komstansatte (KTO) påpeger bl.a., at det er bekymrende, at den årlige personalegoderap-port afskaffes, da den har været og er en af de eneste kilder til at få indtryk af udbredelsenog anvendelsen af personalegoder, og at bl.a. Danmarks Statistik anvender rapportens tal.Personalegoderapporten omfatter personalegoder generelt – det vil sige også sundhedsord-ninger, bolig og medarbejderaktier - ikke kun multimedier. CFU og KTO opfordrer derfortil, at den årlige personalegoderapport fortsat udarbejdes med henblik på at sikre, at der og-så fremadrettet er et grundlag for at følge udbredelsen og anvendelsen af personalegoder.
Hertil bemærkes, at de oplysninger, der samles og offentliggøres i de årlige rapporter stadigeksisterer og vil kunne gøres tilgængelige på anden vis – eksempelvis i svar til FolketingetsSkatteudvalg, jf. også mit svar på spørgsmål 9 til L 199.Sådanne besvarelser vil være langt mere målrettet, og i mange tilfælde også give mere ak-tuelle oplysninger end rapporten, da offentliggørelse af nyeste data m.v. ved konkrete be-svarelser ikke skal afvente, at der foreligger oplysninger om samtlige områder, som en rap-port, der udkommer én gang årligt, skal dække.Det kan i øvrigt oplyses, at Danmarks Statistik ikke anvender personalegoderapportens op-lysninger ved udarbejdelsen af deres lønstatistikker m.v. Lige som andre offentlige myn-digheder og organisationer m.v. har Danmarks Statistik alene henvist til rapportens tal iforbindelse med udarbejdelsen af notater.Danmarks Statistik og Skatteministeriet har et fortrinligt samarbejde, og i det omfangDanmarks Statistik skulle have behov for oplysninger om personalegoder, vil Skattemini-steriet naturligvis være behjælpelig med at fremskaffe disse. Til det brug ses der bl.a. afovennævnte årsager ikke at være behov for en ressourcekrævende udarbejdelse af en fyldigrapport.Det tilføjes i den forbindelse, at i det omfang sådanne oplysninger vil foreligge, vil disseogså blive offentliggjort på Skatteministeriets hjemmeside.Endvidere kan jeg oplyse, at der på Skatteministeriets hjemmeside årligt vises en samletoversigt over nye eller ændrede skatteudgifter som følge af ministeriets lovgivning i løbetaf Folketingsåret, jf.http://www.skm.dk/tal_statistik/provenuoversigter/6731.html.Ændringer i eller nye skatteudgifter som følge afForårspakke 2.0vil fremgå af den næsteversion af hjemmesiden.
Side 2