Skatteudvalget 2008-09
L 199
Offentligt
682899_0001.png
682899_0002.png
J.nr. 2009-311-0028Dato: 13. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 199 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige andrelove (Beskatning af personalegoder, befordringsfradrag, gavefradrag, dag-plejefradrag og rejsefradrag m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 9 af 8. maj 2009.
Kristian Jensen/ Birgitte Christensen

Spørgsmål 9:

Ministeren bedes begrunde afskaffelsen af den årlige rapport om personale-goder samt oplyse, om regeringen mener, at det giver en øget åbenhed om skatteudgifter ogpersonalegoders skrævvridning af det danske arbejdsmarked, at der ikke længere aflæggesårlig rapport?

Svar:

Som det er nævnt i lovforslagets bemærkninger, finder jeg, at der med indførelse afen ensartet beskatning af multimedier ikke længere er behov for en årlig særskilt afrappor-tering på personalegodeområdet.Det vil som på alle andre dele af skatte- og afgiftslovgivningen fortsat være muligt via Fol-ketinget at anmode om oplysninger om udviklingen i personalegoder. Jeg kan henvise til, atSkatteudvalget efter ønske fra Mette Frederiksen MF (S) netop har benyttet denne mulig-hed til at bede om en opgørelse over arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer, jf. alm. delspørgsmål 370.Sådanne besvarelser kan udarbejdes langt mere målrettet efter spørgerens ønske, og i man-ge tilfælde også give mere aktuelle oplysninger end rapporten, da offentliggørelse af nyestedata m.v. ved konkrete besvarelser ikke skal afvente, at der foreligger oplysninger omsamtlige områder, som en rapport, der udkommer én gang årligt, skal dække.Endvidere kan jeg oplyse, at der på Skatteministeriets hjemmeside årligt vises en samletoversigt over nye eller ændrede skatteudgifter som følge af ministeriets lovgivning i løbetaf Folketingsåret, jf.http://www.skm.dk/tal_statistik/provenuoversigter/6731.htmlÆndringer i eller nye skatteudgifter som følge afForårspakke 2.0vil fremgå af den næsteversion af hjemmesiden.
Side 2