Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 20 - Forslag til Lov om inddrivelse af gæld til det offentlige.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 1 af 27. oktober 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Kaj-Henrik Ludolph

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 1:

Vil ministeren sende lovforslaget i høring hos Undervisningsministeriet, SU‑styrelsen, SU-rådet, studievejledningen, de uddannelsessøgendes organisationer, de faglige organisationer, der organiserer de færdiguddannede både hovedorganisationerne, LO, FTF og AC og flere af de store forbund, bl.a. DM, DJØF, IDA og GL, og tilsende udvalget de indkomne høringssvar og sine bemærkninger hertil?

Svar:

Lovforslagene har været sendt i præhøring hos samtlige ministerier den 30. april 2008 med svarfrist 26. maj 2008. Undervisningsministeriet har i høringssvar den 3. juni 2008 oplyst, at ministeriet er indforstået med, at lovforslagene fremsættes.

Forslaget om eftergivelse for socialt udsatte grupper har desuden været sendt i særskilt høring den 15. september 2008 med frist 29. september 2008. I denne forbindelse har Undervisningsministeriet oplyst, at lovudkastet har været sendt i høring internt i Undervisningsministeriet, bl.a. hos SU-Styrelsen, som gør opmærksom på, at der findes bestemmelser om eftergivelse af for meget udbetalt støtte i hhv. SU-loven og lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU-loven).

Undervisningsministeren har i brev af 30. oktober 2008 gjort opmærksom på, at der er behov for yderligere justeringer i lov om statens uddannelsesstøtte og lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU), som følge af fremsættelsen af L 20. Justeringerne udgør ophævelse af bestemmelser om eftergivelse af gæld, som ved vedtagelse af L 20 vil være reguleret i én samlet lov om inddrivelse af gæld til det offentlige, herunder om eftergivelse af gæld. Undervisningsministeren har bedt om, at ændringsforslag herom til L 21 oversendes til Folketinget med henblik på fremsættelse.

Lovforslagene er sendt i høring hos de øvrige foreslåede høringsparter med høringsfrist 13. november 2008.