Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 20 - Forslag til Lov om inddrivelse af gæld til det offentlige.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 3 af 27. oktober 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Kaj-Henrik Ludolph

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 3:

Ministeren bedes redegøre nærmere for de 131 personer, der stadig modtager et tilskud til tilbagebetaling på i gennemsnit 15.000 kr. årligt, i forhold til muligheden for eftergivelse af denne gæld. Herunder bedes oplyst, om der er gået 12-15 år, så de opfylder den tidsmæssige betingelse, størrelsen af de lån de har, og hvad det vil koste at eftergive disse lån.

Svar:

En ansøgning om eftergivelse af studiegæld kan normalt behandles 9 år efter uddannelsens afslutning.

Det er ikke muligt via udtræk fra systemerne at give oplysninger om uddannelsens afslutningstidspunkt for statsgaranterede studielån. Det er derfor ikke muligt at give et nøjagtigt svar på spørgsmålet.

Den samlede restgæld på de statsgaranterede studielån for de 131 tilskudsmodtagere udgør ca. 37 mio. kr.

Det kan oplyses, at 74 af de 131 har modtaget tilskud mindst 8 år. En af betingelserne for at modtage tilskud er, at uddannelsen skal være afsluttet, derfor må i hvert fald disse 74 tilskudsmodtagere opfylde den tidsmæssige betingelse for at få behandlet en ansøgning om eftergivelse af studiegæld. Restgælden på de statsgaranterede studielån udgør for disse 74 personer ca. 20 mio. kr. pr. 31. december 2007.

En del af de øvrige tilskudsmodtagere opfylder formodentlig også den tidsmæssige betingelse for at få behandlet en ansøgning om eftergivelse af studiegæld.