Skatteudvalget 2008-09
L 203
Offentligt
684938_0001.png
684938_0002.png
J.nr. 2009-211-0009Dato:14. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 203 - Forslag til Lov om ændring af lov om merværdiafgift og lov omafgift af lønsum m.v. (Ophævelse af visse momsfritagelser og øget løn-sumsafgift for den finansielle sektor m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 22 af 7. maj 2009. Spørgsmålet er stilletefter ønske af Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 22:

Ministeren bedes redegøre nærmere for provenuberegningerne der ligger til grund for for-slaget om at indføre moms på levering af fast ejendom for så vidt angår salg af nye grunde.

Svar:

Provenuskønnet vedrørende levering af fast ejendom udgør i henhold til lovforslaget ca.735 mio. kr. årligt inkl. tilbageløb og adfærd. Dette provenu omfatter såvel byggegrunde,som grunde med nye ejendomme på.Provenuet er opgjort på baggrund af oplysninger fra Danmarks Statistik, Dansk Byggeri ogSKAT. Tallene stammer fra Danmarks opgørelse af momsgrundlaget i forbindelse med op-gørelsen af momsbetalingen til EU’s egne indtægter, og her opgøres både det årlige salg afgrunde og ejendomme.Beregningsgrundlaget for ubebyggede grunde er baseret på skattemyndighedens halvårligepublicerede salgsopgørelser.Udsøgningen i datagrundlaget omfatter alle frie salg, der er foregået indenfor det pågæl-dende år. Man betragter salget af en ubebygget grund som værende frit, såfremt der ikke ertale om familiesalg, auktion eller salg i øvrigt.Ved den opgørelse af momsgrundlaget, som er lagt til grund ved provenuberegningerne ilovforslaget, udgør salget af grunde ca. 80 pct. af grundlaget (ca. 2,6 mia. kr. af ca. 3,3 mia.kr.).Samme fordeling er lagt til grund ved provenuberegningerne.
Side 2