Skatteudvalget 2008-09
L 203
Offentligt
684204_0001.png
684204_0002.png
J.nr. 2009-211-0009Dato: 13. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 203 - Forslag til Lov om Forslag til Lov om ændring af lov om mervær-diafgift og lov om afgift af lønsum m.v. (Ophævelse af visse momsfrita-gelser og øget lønsumsafgift for den finansielle sektor m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 6 af 7. maj 2009.
Kristian Jensen/ Jeanette Rose Hansen

Spørgsmål 6:

Mener ministeren, at ministeren i sit svar af 27. april 2009 på alm. del – spørgsmål 90 tilBoligudvalget, får hele sandheden med om lovforslagets konsekvenser for de berørte lejere,når det postuleres, at den årlige huslejestigning for almene lejere i gennemsnit vil være 250kr.?a. Mener ministeren, at man kan lægge til grund for beregningerne, at de berørte bebo-ere får halvdelen af huslejestigningen dækket via boligstøtte?b. Er ministeren ikke enig i, at der er en lang række af de berørte beboere, som ikke fårboligstøtte?c. Er ministeren ikke enig i, at der er mange boligstøttemodtagere, som er ramt af bo-ligstøtteordningens maksimum, og at de derfor ikke vil kunne få mere i boligstøtte?

Svar:

Ja, det mener jeg, som det også fremgår af min kommentar til bilag 6 (henvendelsen fra Bo-ligselskabernes Landsforening).De ca. 250 kr. i årlig huslejestigning er et gennemsnitstal, hvilket vil sige, at nogle kan op-leve mindre stigninger, mens andre kan opleve større stigninger. Når der udbetales bolig-støtte, finder jeg det korrekt at tage de forventede udgifter til øget boligstøtte med i regne-stykket.Det er lagt til grund, at ca. 44 pct. af de øgede udgifter til husleje vil blive dækket af bolig-støtte. Det vil sige, at knap halvdelen af huslejestigningen, forventes dækket af øget bolig-støtte, hvilket også er lagt til grund ved min besvarelse af spørgsmål 90 til Boligudvalget ogved kommentaren til Boligselskabernes Landsforening.
Side 2