Skatteudvalget 2008-09
L 203
Offentligt
684187_0001.png
684187_0002.png
J.nr. 2009-211-0009Dato: 13. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 203 - Forslag til Lov om Forslag til Lov om ændring af lov om mervær-diafgift og lov om afgift af lønsum m.v. (Ophævelse af visse momsfrita-gelser og øget lønsumsafgift for den finansielle sektor m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 9 af 7. maj 2009.
Kristian Jensen/ Jeanette Rose Hansen

Spørgsmål 9:

Mener ministeren, at regeringen forud for folketingsvalget i november 2007 gav lejerne enhuslejegaranti? Herunder, hvad ministeren mener, at der er indeholdt i en sådan garanti?

Svar:

Jeg kan kun gentage, hvad jeg sagde fra Folketingets talerstol under 1. behandlingen af det-te lovforslag. Det spørgsmål, der via e-mail blev drøftet med Lejernes Landsorganisationvar, hvorvidt regeringen ville stå fast på sin garanti om, at huslejereguleringen ikke villeblive givet fri. Og det står vi fast på!Når der citeres fra mailen:”Vi har ingen planer om at huslejen skal stige.”,så vedrører ci-tatet statsministerens garanti for opretholdelse af huslejereguleringen.Når der citeres fra mailen:”Vi ændrer ikke forholdene for landets lejere.”,så vedrører cita-tet statsministerens garanti for opretholdelse af huslejereguleringen.Det fremgår tydeligt af den korrespondance, som der citeres fra. Sammenhængen er tydelig,når den fulde tekst læses fuldt ud.Og det betyder ingenting om statsministeren hedder Anders Fogh Rasmussen eller LarsLøkke Rasmussen – regeringen har siden valgkampen i 2001 stået ved sit ord og bekræftetdet såvel ved valgkampen i 2005 som i 2007 – huslejereguleringen vil ikke blive givet fri.Med andre ord vil huslejen hverken komme til at stige i den almene eller den private udlej-ningssektor som følge af en frigivelse af huslejerne.Dette forslag handler ikke om at sætte huslejereguleringen fri, men om at ophæve en særligdansk undtagelse fra momssystemet eller reducere en særordning for erhvervslivet, somdermed bidrager til nedsættelse af skatten, som kommer danskerne til gode i form af skatte-lettelser.
Side 2