Skatteudvalget 2008-09
L 204
Offentligt
685673_0001.png
685673_0002.png
J.nr. 2009-231-0024Dato: 15. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 204 - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af spildevand og for-skellige andre love (Forhøjelse af spildevandsafgiften og afgiften af HFC-gasser m.fl., nedsættelse af afgiften af emballage til vin og spiritus m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 33 af 7. maj 2009. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 33.

Ministeren bedes redegøre for, hvordan han vil følge op på loven, så detsikres, at mængden af affald ikke stiger og at Danmark stadig fastholder en høj grad af gen-brug af flasker.

Svar:

Jeg har anmodet Miljøstyrelsen som bidrag til svar, og de har oplyst følgende:”Der findes ikke en samlet oversigt over de enkelte EU-landes genbrug af flasker.Medlemslandene er i henhold til emballagedirektivet (94/62/EF) og kommissions beslut-ning 2005/270/EF forpligtet til hvert år at indberette til EU-Kommissionen, hvor store em-ballageaffalds-mængder, herunder glasemballageaffald, der indsamles til genanvendelse. Ioplysningerne om Danmarks indsamling af glasemballage til genanvendelse er indeholdtoplysninger om både ind-samlede skårmængder og indsamlede glas/flasker til genbrug.Idet det forventes, at flasker, der som følge af lovforslagets gennemførelse afsættes somskår i stedet for hele flasker til genbrug, primært vil blive indsamlet til genanvendelse, æn-drer det ikke på den danske genanvendelsesprocent for glasemballageaffald. Alt andet ligehar lovforslaget således ingen betydning for Danmarks placering på listen over, hvor storen andel af glasemballageaffaldet der indsamles til genanvendelse sammenlignet med deøvrige medlemslande.”
Side 2