Skatteudvalget 2008-09
L 204
Offentligt
685074_0001.png
685074_0002.png
J.nr. 2009-231-0024Dato: 14. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 204 -Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af spildevand og for-skellige andre love (Forhøjelse af spildevandsafgiften og afgiften af HFC-gasser m.fl., nedsættelse af afgiften af emballage til vin og spiritus m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 37 af 7. maj 2009. Spørgsmålet er stilletefter ønske af Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen/ Lene Skov Henningsen
Spørgsmål 37.I den tværministerielle publikation ”Redegørelse om den volumenbaseredeemballageafgift” fra september 2003 fremgår, at nedsættelsen af afgiften er en politisk af-vejning. Ministeren bedes redegøre for, hvad der er baggrunden for regeringens holdnings-ændring på dette punkt, siden det ikke er blevet foreslået tidligere.
Svar:Regeringens baggrund for at stille forslaget om nedsættelse af emballageafgiften somen del af Forårspakke 2.0 bunder i to forskellige hensyn.For det første skal der findes finansiering til at sænke skatterne på arbejde, hvilket betydermeget for regeringen. Nedsættelsen af emballageafgiften bidrager hertil, fordi nedsættelsenaf afgiften er mere end selvfinansierende.Derudover vil regeringen gerne gøre op med de mange særregler og indirekte tilskud til er-hvervslivet, der findes i skatte- og afgiftslovene. Efter regeringens mening bør virksomhe-derne i højere grad kunne klare sig uden disse særregler og tilskud, og dette gælder ogsåflaskegenbrugsbranchen, som i høj grad modtager indirekte tilskud via emballageafgiftslo-ven.Endeligt er det, jf. svaret på spm. 8, meget muligt at nedsættelsen af emballageafgiften rentfaktisk vil give en miljøgevinst, hvilket også er et af succeskriterierne for Forårspakke 2.0.
Side 2