Skatteudvalget 2008-09
L 206 Bilag 13
Offentligt
681339_0001.png
681339_0002.png
J.nr. 2009-231-0021Dato: 11. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 206 -Forslag til lov om ændring af afgift af chokolade- og sukkervarerm.m., lov om afgift af konsum-is, lov om afgift af mineralvand m.v., lov omtobaksafgifter og lov om afgift af øl, vin og frugtvin m.m. (Afgiftsforhøjelserpå chokolade, is, sukkerholdige sodavand og tobak samt afgiftsnedsættelse påsukkerfri sodavand)Hermed sendes kommentar til bilag 7 – henvendelse fra DI, den 5. maj2009.
Kristian Jensen/ Jeanette Rose Hansen

DI

finder det uforståeligt, at der i forbindelse med afgiftsforhøjelserne på sukkervarer ikkesker en friholdelse af sukkerfrit slik og sukkerfrie konfektureprodukter. Der er på nuværen-de tidspunkt intet incitament til at udvikle disse produkter, idet råvarerne er dyrere, og af-giften den samme som på almindeligt sukkerholdigt slik og konfekture. Udbuddet er derforogså begrænset til under 1 promille af det samlede marked, hvilket gør de provenumæssigekonsekvenser ved at friholde produkterne stærkt begrænsede. Forslagets nuværende afgifts-struktur hænger ikke sammen med formålet om at reducere sukkerindtaget.

Kommentar:

Hensigten med ændringerne i afgiften på chokolade- og sukkervarer, kon-sum-is samt sukkerholdigt sodavand har været at lave en generel forhøjelse, og dermed re-ducere det samlede danske forbrug af sukker. Det har ikke været hensigten at regulere bru-gen af kunstige sødemidler, sukkerfrit slik og sukkerfrie konfektureprodukter.
Side 2