Skatteudvalget 2008-09
L 206 Bilag 9
Offentligt
680246_0001.png
680246_0002.png
Foreningen af Statsautoriserede RevisorerKronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: [email protected] Internet:www.fsr.dk
Folketingets SkatteudvalgChristiansborg1240 København K
7. maj 2009mbl(X:\Faglig\MBL\SU\Forårspakken 2.0\FSRs kommentarer til L206 (chokolade, is, mineralvand).doc)

FSRs kommentarer til L 206 - Lov om ændring af lov om afgift af chokolade- og

sukkervarer m.m., lov om afgift af konsum-is, lov om afgift af mineralvand m.v.,

lov om tobaksafgifter og lov om afgift af øl, vin og frugtvin m.m. (Afgiftsforhøjel-

ser på chokolade, is, sukkerholdig sodavand og tobak samt afgiftsnedsættelse på

sukkerfri sodavand)

Foreningen af Statsautoriserede Revisorer har gennemgået ovennævnte lovforslag og skal iden forbindelse fremkomme med følgende kommentarer:Skatteministeriet henviser i kommentaren til FSRs høringssvar af 27. marts 2009 om mang-lende mulighed for godtgørelse af afgiftsdifferencen til virksomheder, der på ikrafttrædelses-dagen har en beholdning (lager) af sukkerfrie sodavand til kommentaren til Dansk Erhvervshøringssvar.Dansk Erhverv har i sit høringssvar anmodet om udskydelse af fristen for indsendelse af la-geropgørelse i forbindelse med afgiftsrefusion. I sin kommentar anfører Skatteministeriet, atafgiftsberigtigede varer i detailbutikkerne ikke skal afgiftsberigtiges på ny, og at afgiftsforhø-jelserne først finder anvendelse på varer der efter den 1. januar 2010 udleveres til forbrug. Derer derfor ikke behov for en lageropgørelse.FSR er uforstående overfor Skatteministeriets kommentar, som efter vores opfattelse ikkegiver nogen begrundelse for, hvorfor lovforslaget ikke indeholder mulighed for godtgørelse afafgiftsdifferencen.En række virksomheder, f.eks. detailbutikker og restauranter vil på ikrafttrædelsestidspunktetden 1. januar 2010 have et lager af sukkerfrie sodavand. Disse sodavand er indkøbt i beskattetstand med en afgift på 91 øre pr. liter.
2Som anført i vores høringssvar af 27. marts 2009 har det gennem mange år været fastpraksis, at der i forbindelse med afgiftsnedsættelse ydes godtgørelse af afgiftsdifferencen tilvirksomheder med et lager af varer, der er afgiftsberigtiget med en højere afgiftssats. Vi harda også noteret os, at der i forbindelse med nedsættelse af emballageafgiften til vin og spiritusi L 204 ydes godtgørelse.
Der er efter vores opfattelse ikke belæg for, at der i forbindelse med nedsættelse af afgiften påsukkerfrie sodavand skal ske en ændring af den mange årige praksis, hvorefter der ved af-giftsnedsættelser ydes godtgørelse af afgiftsdifferencen til de virksomheder, der på ikrafttræ-delsestidspunktet har et lager af varer, der er beskattet med en højere afgift.---oo0oo---Såfremt der er spørgsmål til ovenstående, står foreningen gerne til rådighed.
Med venlig hilsen
John Bygholmformand for Skatteudvalget
Mette Bøgh Larsenskattekonsulent