Skatteudvalget 2008-09
L 207
Offentligt
687391_0001.png
687391_0002.png
J.nr. : 2009-231-0022Dato: 18. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 207 - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og forskel-lige andre love (Forhøjelse af energiafgifterne, afgift på erhvervenes energi-forbrug, afgiftsmæssig ligestilling af central og decentral kraftvarme, afgift påsmøreolie mv. og forhøjelse af affaldsafgiften).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 17 af 7. maj 2009. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Klaus Hækkerup (S).
Kristian Jensen/Lene Skov Henningsen

Spørgsmål:

Er der i forbindelse med den hidtidige miljøkontrol eksempler på, at der dumpesaffald for at undgå at betale affaldsafgift – og i bekræftende fald, hvor stort skønnes problemetat være?

Svar:

Jeg kan oplyse, at jeg har anmodet Miljøstyrelsen om at fremsende et bidrag til svar påspørgsmålet. Miljøstyrelsen har oplyst følgende:”Der er kendskab til mange – herunder særligt ældre - tilfælde, hvor affald herunder farligt af-fald, er dumpet.Det er imidlertid meget forskelligt i hvilket omfang, det er kendt, hvem der har dumpet affaldog hvorfor.Særligt i de tilfælde, hvor forurening konstateres længe efter, at dumpningen har fundet sted, erder meget begrænset viden om, hvem der har forårsaget dumpningen og præcist, hvorfor det ersket. Ønsket om at undgå omkostningerne ved en forsvarlig og lovlig behandling antages dog athave spillet en afgørende rolle for dumpning.I de nyere sager er der oftere kendskab til hvem, der har dumpet affaldet, og det vil ofte fremgåaf sammenhængen, at ønsket om at undgå arbejdet og omkostningerne ved en lovlig og forsvar-lig håndtering af affaldet er årsagen til dumpning. Miljøstyrelsen har imidlertid ikke kendskabtil sager, hvor det har været udredt, hvorvidt affaldsafgiften i sig selv har været afgørende fordumpningen af affaldet.”
Side 2