Skatteudvalget 2008-09
L 207
Offentligt
687633_0001.png
687633_0002.png
J.nr. 2009-231-0022Dato: 19. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 207 - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og forskel-lige andre love (Forhøjelse af energiafgifterne, afgift på erhvervenes energi-forbrug, afgiftsmæssig ligestilling af central og decentral kraftvarme, afgift påsmøreolie mv. og forhøjelse af affaldsafgiften).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 23 af 7. maj 2009. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Klaus Hækkerup (S).
Kristian Jensen/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål:

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor der i lovforslaget kun er taget udgangspunkt i EU’s mi-nimumsafgiftssats for brændslet gasolie, og ikke de specifikke minimumsafgiftssatser for deforskellige brændselstyper og elektricitet f.eks. naturgas, elektricitet mv.?

Svar:

Der er taget udgangspunkt i minimumsafgiften for brændslet gasolie, som har den højeste mi-nimumsafgift, når der ses bort fra motorbrændstoffer. Minimumsafgiften for kul er lavere. Hvisder var taget udgangspunkt i de specifikke minimumsafgifter for de forskellige brændselstyperog elektricitet, ville det betyde, at afgiften for kul blev lavere end afgiften for gasolie, uanset atbrug af gasolie frem for kul giver mindre udledning af CO2og på andre områder er bedre formiljøet. Hertil kommer, at en ensartet afgift frem forskellige afgifter alt efter brændselstype, erlettere at administrere for både virksomhederne og told- og skatteforvaltningen.
Side 2