Boligudvalget 2008-09
L 208 Spørgsmål 1
Offentligt
674828_0001.png

Boligudvalget

Til:

Dato:

Indenrigs- og socialministeren28. april 2009
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 208

Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger, lov om friplejeboliger,lov om ejerlejligheder og lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m.v. (selskabsskatteloven). (Styring ogfinansiering af den almene boligsektor).Af indenrigs- og socialministeren (Karen Ellemann).

Spørgsmål 1

Hvor meget ville huslejen kunne sættes yderligere ned, såfremt det almeneboligbyggeri fremover blev finansieret af statslige genudlån forrentet til den rentestaten kan låne til med tillæg af et rimeligt administrationsgebyr, og således atden besparelse der dermed blev opnået blev omsat i en reduktion afbeboerbetalingen fra 2,8 pct. til en lavere procent?

Spørgsmål 2

Vil ministeren give teknisk bistand til at et ændringsforslag, der gør det muligt atfinansiere alment byggeri med statslige genudlån.

Spørgsmål 3

Hvad er forklaringen på, at lovændringen vil gøre det muligt/nemmere atgennemføre ESCO'er i eksisterende almene boliger?

Spørgsmål 4

Ministeren bedes fremsende en liste med eksempler på projekter, hvorboligorganisationerne kan overrule beboerne i den enkelte afdeling - og ikkemindst eksempler på det modsatte.
På udvalgets vegne
Nanna Westerbyformand.
1/1