Boligudvalget 2008-09
L 208
Offentligt
683270_0001.png
683270_0002.png
Folketingets Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 13. maj 2009
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
pel/ J.nr. 2009-2697
Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 4. maj 2009 føl-ger hermed indenrigs- og socialministerens endelige svar på spørgs-mål nr. 16 ad forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v.,lov om leje af almene boliger, lov om friplejeboliger, lov om ejerlejlig-heder og lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m.v. (selskabs-skatteloven) (Styring og finansiering af den almene boligsektor)(L 208).
Spørgsmål nr. 16:Skal aftaler der indgås mellem boligorganisationen og kommunalbestyrel-sen, jf. § 6 f være offentligt tilgængelige?Svar:Der er ikke krav om, at de aftaler som indgås mellem boligorganisationen ogkommunen som led i styringsdialogen skal være offentlig tilgængelige. Dogskal kommunens redegørelse for styringsdialogen offentliggøres på kommu-nens hjemmeside. I redegørelsen opsummeres dialogen, herunder eventuelkritik og uenighed, ligesom eventuelle aftaler indgår.Det vil dog være naturligt - og parterne har en klar interesse heri - at parter-ne gør opmærksom på indgående aftaler. Det gælder aftaler om helhedspla-ner, om nybyggeri, om etablering af en særlig indsats, forholdsregler til re-duktion af udsættelse af lejere m.v.Med hensyn til aftaler om udlejning gælder, at de aftalte udlejningskriterier iforbindelse med fleksibel udlejning skal offentliggøres, ligesom den foreslåe-de adgang til at annoncere ledige boliger i sagens natur vil blive offentlig-gjort. Herudover skal boligorganisationerne indberette en række data vedr.afdelingerne og udlejningsforholdene herunder aftalte udlejningskriterier tilden kommende boligportal for almene boliger.
2
Det bemærkes endvidere, at de dokumenter, som indgår i styringsdialogen,herunder indgåede aftaler, vil være omfattet af reglerne om aktindsigt i for-valtningsloven og offentlighedsloven.
Karen Ellemann/ Mikael L. Kristensen