Boligudvalget 2008-09
L 208
Offentligt
683217_0001.png
683217_0002.png
Folketingets Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 12. maj 2009
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
LNI/ J.nr. 2009-2697
Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 28. april 2009følger hermed indenrigs- og socialministerens endelige svar påspørgsmål nr. 44 ad forslag til lov om ændring af lov om almene boligerm.v., lov om leje af almene boliger, lov om friplejeboliger, lov om ejer-lejligheder og lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m.v. (sel-skabsskatteloven) (Styring og finansiering af den almene boligsek-tor)(L 208).
Spørgsmål nr. 44:Vil ministeren bekræfte, at (lov om leje af almene boliger § 88 hurtige genud-lejning) forsat skal være aktiv, så den fraflyttende lejer ikke kommer til atbetale for den politiske beslutning om, at lejligheder kun er for bestemtegrupper af personer?Svar:Efter de foreslåede ændringer i almenboliglovens § 51 b (lovforslagets § 1,nr. 53) er en betingelse for, at en kommune og en boligorganisation kanaftale at lade boliger stå tomme i op til 6 måneder, at der iværksættes enekstraordinær indsats for at udleje disse.Som det fremgår af bemærkningerne til ændringen af § 51 b , medfører detteforslag ikke ændringer af de gældende regler for opsigelse og fraflytning. §88 i lov om leje af almene boliger vil derfor fortsat være gældende.En lejer, der opsiger sit lejemål, vil således fortsat have 3 måneders opsigel-sesvarsel og vil som udgangspunkt være forpligtet til at betale huslejen iopsigelsesperioden.Hvis lejeren fraflytter inden opsigelsesperiodens udløb, skal boligorganisati-onen dog bestræbe sig på at genudleje det lejede.
2
Det beløb, som boligorganisationen indvinder eller burde have indvundetved udlejningen i det nævnte tidsrum, skal fragå i boligorganisationens kravoverfor lejeren.Boligorganisationens udlejning skal ske efter de udlejningsregler, som tilenhver tid gælder for den pågældende boligafdeling. Dette indebærer. atsidstnævnte bestemmelse kun bliver aktuel i den foreliggende situation, hvisdet lykkes at genudleje boligen til en ressourcestærk borger inden udløbet afopsigelsesperioden.Som nævnt indledningsvis skal boligorganisationen dog gøre en ekstraordi-nær indsats for at udleje boligen. Dette kan f.eks. ske gennem annoncering,jf. forslaget til den nye § 60 a i almenboligloven.
Karen Ellemann/ Mikael L. Kristensen