Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2008-09
L 209 Spørgsmål 1
Offentligt
678755_0001.png

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik

Til:

Dato:

Integrationsministeren6. maj 2009
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 209

Forslag til lov om ændring af udlændingeloven og retsafgiftsloven. (Behandling af sager om administrativudvisning af udlændinge, der må anses for en fare for statens sikkerhed m.v.).Af integrationsministeren (Birthe Rønn Hornbech).

Spørgsmål 1

Ministeren bedes redegøre for, på hvilken måde Integrationsministeriets rolleændres i forhold til i dag med den foreslåede model. Her tænkes påspørgsmålet om kompetence samt spørgsmålet om adgangen til det materiale,som er grundlaget for sagen.

Spørgsmål 2

Ministeren bedes redegøre for, om lovforslagets bemærkninger pkt. 4.3.2 skalforstås således, at en eventuel diplomatisk forsikring skal eller vil kunnedomstolsprøves.

Spørgsmål 3

Ministeren bedes redegøre for, hvilken betydning lovforslaget vil få for alleredeadministrativt udviste og for verserende sager ved domstolene herom og for omalle, der er administrativt udvist inden lovens vedtagelse, stilles ens i relationhertil.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Morten Østergaard (RV).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegneKaren Jespersenformand.
1/2