Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

L 24 - Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjet, færdselsloven, registreringsafgiftsloven og andre love (Justeringer vedrørende digital motorregistrering, registreringsafgift af motorcykler, godtgørelse af afgift ved eksport af køretøjer, kontrol af registreringsafgift samt krav om syn ved eksport af køretøjer).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer kommentarer til henvendelsen af 28. november 2008 fra AUTIG, L 24 – bilag 17.

 

 

 

Kristian Jensen

                     

                                                                  / Claus Kargo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autobranchens Handels- og Industriforening i Danmark (AUTIG) anfører med henvisning til mit svar på spørgsmål 5, at en hemmeligholdelse af stelnummeret på et køretøj vil afskære den nuværende mulighed for præcist at spørge på et køretøj i Centralregisteret for Motorkøretøjer.

AUTIG anfører, at stelnummeret på nye køretøjer er anbragt synligt under forruden. Nummeret er dermed let tilgængeligt for alle.

 

Lad mig først slå fast, at forslaget under § 1, nr. 22, til § 17 i lov om registrering af køretøjer ikke begrænser den nuværende adgang efter persondataloven til oplysninger, der er registreret om et køretøj. En gennemførelse af forslaget vil lette adgangen til de i forslaget nævnte oplysninger.

 

Efter det foreliggende skal et køretøjs stelnummer hugges i køretøjets karosseri, stel eller chassis.

Det er frivilligt, om fabrikanten af køretøjet tillige vil vise stelnummeret på et umiddelbart synligt sted på køretøjet. Der er delte meninger, herunder blandt fabrikanterne om det hensigtsmæssige heri.

Jeg mener, der er rigtigst at administrere den foreslåede bestemmelse således, at der ikke efter bestemmelsen som udgangspunkt gives adgang til oplysninger om et køretøjs stelnummer, jf. mit svar på spørgsmål 5.

Men i det omfang stelnummeret på en køretøjsmodel fra fabrikken vises umiddelbart synligt for alle på køretøjet, vil den foreslåede bestemmelse kunne administreres således, at også stelnumrene på køretøjer af denne model oplyses.