Text Box: j.nr. 08-160912
Dato : 10. november 2008

                                                                                                              

 

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

L 24 - Forslag til lov om ændring af lov om registrering af køretøjer, færdselsloven, registreringsafgiftsloven og andre love (Justeringer vedrørende digital motorregistrering, registreringsafgift af motorcykler, godtgørelse af afgift ved eksport af køretøjer og kontrol af registreringsafgift samt krav om syn ved eksport af køretøjer).

 

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 4 af 4. november 2008.

 

 

 

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).

 

 

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /  Tina R. Olsen


Spørgsmål 4:

"Hvad er baggrunden for, at eventuelle administrative konsekvenser i tilknytning til en udvidelse af nummerpladesortimentet med amerikanerplader m.v. ikke er vurderet, og at der heller ikke er taget stilling til de økonomiske konsekvenser i relation til rammeaftalen med nummerpladeproducenten, jf. oplysningerne herom i lovforslagets bemærkninger?"

 

Svar:

SKAT har oplyst følgende:

”På tidspunktet for afgivelse af bemærkninger var det ikke muligt at foretage beregninger af de administrative konsekvenser i tilknytning til en udvidelse af nummerpladesortimentet med små nummerplader, idet SKAT var usikker på antallet af varianter, de tekniske krav til nummerpladerne samt antallet af plader i de forskellige varianter.

 

SKAT tog på denne baggrund ikke kontakt til nummerpladeproducenten, idet afgivelse af tilbud på produktionspriser forudsætter præcise oplysninger om størrelsen, øvrige tekniske krav samt det forventede årlige antal for hver enkelt pladetype.”

 

Som det fremgår af mit svar på spørgsmål 3 er efter der nu en afklaring på denne usikkerhed, og jeg kan supplerende oplyse, at SKAT herefter skønner, at de administrative konsekvenser vil blive ubetydelige.

 

Produktionsprisen for de små nummerplader forventes ganske vist at blive højere end for de almindelige serienummerplader, som følge af et begrænset forbrug. SKATs samlede merudgift hertil vil dog samlet set blive ubetydelig, jf. det forventede begrænsede årlige forbrug af disse plader, når der alene er tale om én ny pladetype.