Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             28. november 2008

Dok.id       

J. nr.           500-44

Deres ref.

  

 

Trafikudvalget har i brev af 6. november 2008 stillet mig følgende spørgsmål 9 vedrørende L 26, som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 9:

”Ministeren bedes kommentere forslaget i Movias høringssvar om, at alle kort‑ og billettyper i hovedstadsområdet bør være gældende til alle rejser med bus, tog og metro og herunder bedes også om ministerens kommentar til det misforhold, at en billet, som er købt via Internettet ikke kan bruges til omstigning til andre kollektive transportmidler på samme måde som en billet, der er købt på en station.”

 

Svar:

 

Hvis alle kort- og billettyper i hovedstadsområdet skal være gældende til alle rejser med bus, tog og metro, vil det ikke blive muligt at tilbyde kommercielle billetprodukter med begrænset anvendelse.  Det kunne fx være særligt billige billetter, der kun kan anvendes i S-toget om søndagen.

 

Movias forslag vil begrænse mulighederne for at tilbyde særlige billetter, hvorfor jeg ikke finder forslaget hensigtsmæssigt. Se i øvrigt også mit svar på spørgsmål 8.

 

DSB-billetter, der købes via internettet, kan ikke bruges i forbindelse med omstigning til bus. Dette skyldes, at DSB og trafikselskaberne ikke har indgået aftale om den slags produkter. Årsagen er, at det ikke er fundet en løsning for kontrol af disse billetter, som trafikselskaberne finder anvendelig.

 

Med venlig hilsen

 

 

Lars Barfoed