Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 43 - Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven, registreringsafgiftsloven, tonnageskatteloven og lov om skattenedslag for seniorer (Ændringer vedrørende skatte-, vurderings- og motorankenævn m.v.).

 

Hermed sendes et ændringsforslag til ovennævnte lovforslag, som jeg ønsker at stille ved 2. behandlingen.

 

 

Kristian Jensen

                                                                             K.-H. Ludolph


 

 

        

                                                          Ændringsforslag

                                                                       til

                   forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven, registreringsafgiftsloven, tonnageskatteloven og lov om skattenedslag for seniorer (Ændringer vedrørende skatte-, vurderings- og motorankenævn m.v.) (L 43)

 

                                                                      Til § 1

 

1. I § 7, således som den foreslås affattet i § 1, nr. 4, indsættes efter nr. 4 som nyt nummer:

”5) Bindende svar efter kapitel 8 for så vidt angår spørgsmål, som er nævnt i nr. 1- 3.”

[Klage til motorankenævnene over bindende svar]

 

                                         Bemærkninger til ændringsforslaget 

 

Til nr. 1

Efter skatteforvaltningslovens § 21, stk. 1, kan enhver – som udgangspunkt - få et bindende svar hos SKAT på spørgsmål om den skattemæssige virkning for spørgeren af en disposition, når SKAT i øvrigt har kompetence til at afgøre spørgsmålet.

Efter lovforslagets § 1, nr. 11, foreslås det, at affattelsen af § 21, stk. 2, om bindende svar om den skattemæssige virkning for andre end spørgeren, ændres, således at de dele af skatte- og afgiftslovgivningen, som der kan spørges til efter stk. 1 og stk. 2, bliver den samme.

Da SKAT har kompetence til at træffe afgørelse om fastsættelse af den afgiftspligtige værdi af nye og bruge køretøjer samt fastsætte godtgørelsesbeløb efter registreringsafgiftslovens § 7 b, vil der allerede i dag efter § 21, stk. 1, kunne gives bindende svar om sådanne spørgsmål. Når SKAT giver bindende svar om afgiftspligtige værdier for motorkøretøjer, gives der i praksis klagevejledning til motorankenævnene.

Det foreslÃ¥s, at det udtrykkeligt kommer til at fremgÃ¥ af den foreslÃ¥ede bestemmelse om motorankenævnenes kompetence i skatteforvaltningslovens § 7, at motorankenævnene afgør klager over SKATs afgørelser om bindende svar.Â