Skatteministeriet

Nicolai Eigtveds Gade 28

1402 København K

 

2. oktober 2008

BSA

 

 

 

Høring over lovforslag om ændring af skatteforvaltningsloven mv. (ændringer vedr. skatte-, vurderings- og motorankenævn)

Dansk Erhverv kvitterer hermed for at være inddraget som høringspart i ovennævnte sag (Journalnummer i Skat: 2008-711-0022).

 

Dansk Erhverv er utilfreds med de senere års voldsomme stigning i sagsbehandlingstiderne hos de forskellige ankenævn i Skatteministeriets regi. Både af helt banale retssikkerhedsmæssige grunde og på grund af varetagelse af vores medlemmers interesser fx i sager om klager over dækningsafgift.

 

Dansk Erhverv er endvidere optaget af, at der skabes mest mulig parallelitet i reglerne for skatte- og vurderingsankenævn.

 

Dansk Erhverv foreslår derfor, at den samme klageadgang, som findes i Skatteankenævnene også udstrækkes til at gælde for Vurderingsankenævnene. Dvs. dels at give adgang til at kunne klage direkte til Landsskatteretten og dels at give adgang til at indbringe en verserende sag ved Vurderingsankenævnet videre til Landsskatteretten, hvis der er gået 3 måneder uden at nævnet har truffet afgørelse i sagen.

 

Dansk Erhverv anerkender, at det voldsomt store antal klager over den almindelige ejendomsvurdering umuliggør, at den ønskede udvidede klageadgang også kan gælde i disse sager.

 

 

Med venlig hilsen

Dansk Erhverv

 

 

 

Bo Sandberg

Skattepolitisk Chef