Skatteministeriet

Att. Merete Helle Hansen

 

 

 

 

 

 

 

 

Dansk Told & Skatteforbund

SKATTEUDVALGET

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. oktober 2008

 
 

 

 

 

 

 

 

 


Vedrørende teknisk høring af udkast til forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven, registreringsafgiftsloven og tonnageskatteloven (Ændringer vedr. skatte-, vurderings- og motorankenævn m.v.).

 

 

Dansk Told & Skatteforbunds Skatteudvalg har modtaget ovennævnte lovforslag i teknisk høring.

 

Skatteudvalget har i den forbindelse følgende bemærkninger vedrørende skatteankenævnene:

 

Skatteudvalget er enig i det fornuftige i at justere skatteankenævnenes størrelse, når der henses til den voldsomme medgang i antallet af klager på skatteområdet. Skatteudvalget havde dog gerne set, at antallet af nævn også blev reduceret, idet der i visse områder af landet ikke er basis for så mange nævn. Vi mener, at flere nævn kunne lægges sammen, idet det ville give de resterende nævn et væsentligt bedre arbejdsgrundlag. Der vil med den nuværende struktur fortsat være nævn, der har så få sager, at de ikke vil kunne arbejder på en fornuftig måde.

 

Det vil ligeledes efter skatteudvalgets opfattelse være formålstjenligt, at flere nævn kunne behandle såvel skatte- som vurderingsklager, idet det også af denne vej ville give de enkelte nævn et væsentligt bedre grundlag at træffe afgørelser på.

 

Hvad angår antallet ankenævnssekretariater finder skatteudvalget, at 9 sekretariater vil være for lidt. Antallet af sekretariater vil kunne fastsættes til 10 - 12, idet der således vil være dækning af hele landet med gode faglige miljøer. Hvis der henses til antallet af vurderingsklager, vil det være fornuftigt at placere væsentligt flere sekretariater på Sjælland og i København end i det vestlige og sydlige Jylland. Det er også skatteudvalgets opfattelse, at et sekretariat der betjener Fyn, ikke burde ligge i Jylland. Der skal herved henses til de øgede transportudgifter/timer, der spildes på landevejen.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Jan Nørner

Faglig sekretær