ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

11. november 2008

 

 

Besvarelse af spørgsmål 30 ad L 5  stillet af Erhvervsudvalget den 7. november 2008.    

 

 

 

 

 

Spørgsmål 30:

Ministeren anmodes om at kommentere pkt. 6 og pkt. 7 i høringssvaret fra FSR. De to punkter omfatter revisors erklæring.

 

Svar:

FSR anfører i høringssvarets pkt. 6, at foreningen generelt finder, at revisors erklæring på et årsregnskab eller udtalelse om ledelsesberetningen alene bør omfatte oplysninger, der fremgår direkte af årsrapporten og ikke – som det foreslås – også oplysninger som fremgår af hjemmesiden eller af en rapport.

 

Efter lovforslaget skal de omfattede virksomheder som udgangspunkt medtage en redegørelse for samfundsansvar i tilknytning til ledelsesberetningen i årsrapporten. For at give virksomhederne størst mulig fleksibilitet og begrænse deres administrative byrder foreslås det, at redegørelsen alternativt kan placeres i en supplerende beretning til årsrapporten eller på virksomhedens hjemmeside, hvortil der henvises i ledelsesberetningen.

 

Selv om virksomheden vælger en af de alternative placeringsmuligheder, er der tale om oplysninger, der hører til ledelsesberetningen. Derfor vil redegørelsen være omfattet af revisors udtalelse om ledelsesberetningens overensstemmelse med årsregnskabet, uanset hvor virksomheden vælger at placere redegørelsen. Det giver regnskabsbrugerne tillid til, at oplysninger, som hører til ledelsesberetningen, er undergivet samme behandling fra revisors side, uanset hvor oplysningerne er placeret.

 

FSR foreslår i høringssvarets pkt. 7, at revisor skal give en særlig erklæring om oplysninger, der er tilgængelige udenfor årsrapporten. FSR anfører endvidere, at for at revisor kan udtale sig med sikkerhed om oplysninger, der ligger på en hjemmeside, er det essentielt, at der findes en teknik, der kan fastlåse disse oplysninger.

 

Den bekendtgørelse og vejledning til erklæringsbekendtgørelsen, der omtales i besvarelsen af spørgsmål 29, vil fastsætte nærmere regler om de mere tekniske elementer i revisors udtalelse, herunder spørgsmålet om fastlåsning af oplysninger, der ligger på en hjemmeside.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk