ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

11. november 2008

 

 

Besvarelse af spørgsmål 4 ad L 5 stillet af Erhvervsudvalget den 22. oktober 2008.    

 

 

 

 

 

Spørgsmål 4:

Ministeren bedes sende et notat om Global Reporting Initiative, som:

a) oplyser, hvor mange og hvilke danske virksomheder, der har tilsluttet sig

b) beskriver indholdet.

 

Svar:

The Global Reporting Initiative (GRI) er et netværk mellem forskellige interessenter, der udsteder globale retningslinjer for rapportering om bæredygtighed. Eksperter fra 12 lande i hele verden samarbejder om at udarbejde globale retningslinjer for rapportering om bæredygtighed.

 

GRI er en anerkendt ramme for bæredygtighedsrapportering og bruges af mere end 1500 virksomheder globalt. I 2008 rapporterede fire danske virksomheder i henhold til GRI. Det drejer sig om Danisco, Danske Bank, DONG Energy og Novo Nordisk.

 

GRI indeholder principper og indikatorer, som virksomheder kan bruge til at måle og rapportere om deres økonomiske, miljømæssige og sociale præstationer. Kernen i GRI er de såkaldte ”Sustainability Reporting Guidelines”. Derudover indeholder GRI også sektorspecifikke retningslinjer, protokoller (detaljeret rådgivning om rapportering) og endelig nationale annekser, som indeholder landespecifik information. 

 

For at fremme brugen af retningslinjerne udarbejder GRI undervisningsmateriale og uddanner vejledere i brug af GRI. GRI stiller ligeledes særlig rådgivning til rådighed for små og mellemstore virksomheder.

 

Erhvervs- og Selskabsstyrelsens Center for Samfundsansvar er medlem af GRI’s Government Advisory Board.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk