Sundhedsudvalget 2008-09
L 51 Spørgsmål 1
Offentligt
623959_0001.png

Sundhedsudvalget

Til:

Dato:

Ministeren for sundhed og forebyggelse11. december 2008
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 51

Forslag til lov om ændring af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. (Klageadgang forafgørelser fra regionsråd).Af ministeren for sundhed og forebyggelse (Jakob Axel Nielsen).

Spørgsmål 1

Ministeren bedes oplyse, om der jf. gældende retspraksis i Danmark og EUkan ydes tilskud til andre tjenesteydelser efter loven, der leveres i et andetEU-/EØS-land end ydelser, der udføres med fortjeneste for øje, og hvor densikrede efter vilkårene for tilskud til ydelsen afholder mere end halvdelen afudgifterne til den tilskudsberettigede ydelse. I bekræftende fald bedesministeren oplyse, hvorvidt lovforslaget giver hjemmel for klage- ogerstatningsadgang i tilknytning til sådanne sundhedsmæssige tjenesteydelser.

Spørgsmål 2

Ministeren bedes oplyse baggrunden for, at Ankestyrelsen kan vurdere "atEF-domstolen synes at anlægge en bredere fortolkning aftjenesteydelsesbegrebet for så vidt angår offentlige sundhedsydelser" og iforlængelse heraf oplyse, hvorvidt ministeren er enig heri og har tagettilstrækkelig højde herfor i udformningen af lovforslaget.

Spørgsmål 3

Hvilke danske offentlige sundhedsydelser er omfattet af: "en ydelse, der udføresmed fortjeneste for øje, og hvor den sikrede efter vilkårene for tilskud til ydelsenafholder mere end halvdelen af udgifterne til den tilskudsberettigede ydelse", jf. §1, stk. 2 i bekendtgørelse nr. 1119 om adgang til tilskud efter sundhedsloven tilvarer og tjenesteydelser, der er købt eller leveret i et andet EU-/EØS-land ogsvarer disse ydelser til de ydelser, hvor der ifølge sundhedsloven og gældenderetspraksis er adgang til tilskud.
På udvalgets vegnePreben RudiengaardPreben Rudiengaardformand.
1/2