Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 3<DOCUMENT_START> vedrørende forslag til lov om ændring af lov om behandling af personoplysninger (Gennemførelse af EU-rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager) (L 62), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 9. december 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfod (EL).

 

 

Lene Espersen     

/

Jens-Christian Bülow

 


Spørgsmål nr. 3 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om behandling af personoplysninger (Gennemførelse af EU-rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager) (L 62):

 

”Ministeren bedes præcisere, hvad der nærmere ligger i, at ministerens bemyndigelse kun må bruges til gunst for borgerne?”

 

Svar:

 

Når der i lovforslagets bemærkninger tales om ”en styrkelse af databeskyttelsen”, skal dette ses i lyset af, at rammeafgørelsen – set i forhold til persondataloven – stiller øgede databeskyttelsesmæssige krav til den behandling af personoplysninger, som finder sted i forbindelse med politimæssigt og strafferetligt samarbejde inden for EU.

 

Der henvises i øvrigt til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 2 fra samme spørger.