Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 5<DOCUMENT_START> vedrørende forslag til lov om ændring af lov om behandling af personoplysninger (Gennemførelse af EU-rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager) (L 62), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 12. december 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karina Lorentzen (SF).

 

 

Lene Espersen     

/

Jens-Christian Bülow

 


Spørgsmål nr. 5 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om behandling af personoplysninger (Gennemførelse af EU-rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager) (L 62):

 

”Kan den påpegede styrkelse af datasikkerheden aldrig være ringere end 1) persondataloven og 2) rammeafgørelsen?”

 

Svar:

 

Der gives med den foreslåede nye § 72 a i persondataloven alene hjemmel til, at justitsministeren kan fastsætte nærmere administrative bestemmelser til opfyldelse af de krav til databeskyttelsen, som fremgår af EU-rammeafgørelsen.

 

Bemyndigelsesbestemmelsen vil ikke kunne anvendes til at fastsætte regler, som indebærer en ringere beskyttelse af datasikkerheden (for registrerede personer) – hverken set i forhold til den regulering, rammeafgørelsen indeholder, eller i forhold til, hvad der følger af persondataloven.