Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 63 - Forslag til Lov om ændring af sondringen mellem børsnoterede og unoterede aktier.

Spørgsmål er stillet efter ønske af Jesper Petersen.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 13 af 25. november 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål

Kan ministeren bekræfte, at hvis lovforslaget vedtages i uændret form, og en personlig skatteyder herefter realiserer tab på børsnoterede aktier, vil skatteværdien af tabet blive 45 pct. for den del, der overstiger gevinster og udbytter i 2010 med 100.000 kr., medens gevinster efterfølgende højest vil blive beskattet med 43 pct., hvis den pågældende skatteyder ultimo 2006 havde en urealiseret gevinst på de pågældende aktier, og således har en overgangssaldo efter ABL § 45 A?

 

Svar

Det kan bekræftes, at overgangssaldoen alene nedskrives med positiv nettoaktieindkomst.

Skatteværdien af eventuel negativ nettoaktieindkomst vil således kunne beregnes med indtil 45 pct., hvor eventuel positiv nettoaktieindkomst alene beskattes med indtil 43 pct., dog kun i det omfang overgangssaldoen udviser et indestående.

Som det fremgår af min besvarelse på spørgsmål 8 i forbindelse med L 213 (Folketingsåret 2006/2007) er overgangsordningen i aktieavancebeskatningslovens § 45 A søgt udformet, så den bliver så enkelt som mulig at anvende. Ordningen er derfor baseret på enkelte principper. Dette er også baggrunden for, at overgangssaldoen ikke reguleres i forhold til konstaterede nettotab.