Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 63 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, skattekontrolloven og andre skattelove.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 21 af 26. november 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen

 


Spørgsmål 21:

Hvad er baggrunden for, at provenuoplysningerne i lovforslaget baserer sig på de samme tabs­oplysninger (dvs. tabene i 2002‑05), som også lå til grund for provenuoplysningerne i lovforslag nr.L 86 fra 2007‑08, 2. samling, og at der ikke er anvendt mere aktuelle tabsoplysninger set i lyset af den seneste tids udvikling på aktiemarkedet? Ville det ikke give et mere retvisende billede af provenukonsekvenserne, hvis man inddrog konsekvenserne som følge af den aktuelle situation?

Svar:

Den langsigtede virkning af forslaget om ophævelsen af kildeartsbegrænsningen er beregnet ud fra tabene i 2002 -2005 med baggrund i, at denne periode indeholder både gode og dårlige aktieår, som gør det naturligt fortsat at lade disse år danne grundlag for vurderingen af den langsigtede provenumæssige virkning.       

Det er pÃ¥ nuværende tidspunkt endnu for tidligt at vurdere, hvilken betydning den nuværende situation vil fÃ¥ for aktietabene pÃ¥ lidt længere sigt. Jeg finder derfor for nærværende ikke anledning til at ændre grundlaget for vurderingen af lovforslagets langsigtede provenuvirkning.     Â